Przedszkolaki w Tratorii Giancarlo

Newsy

Przedszkolaki w Tratorii Giancarlo

25 maja 2011

16 maja br. przedszkolaki z przedszkola „Leśna Polana” w Warszawie wyruszyły na wycieczkę do restauracji Trattoria Giancarlo. Przyglądały się pracy w restauracji i wspólnie z szefem kuchni executive Giancarlo Russo odkrywały tajniki włoskiej kuchni, m.in. poprzez samodzielne przygotowanie włoskiej pizzy. Grupa trzydziestu dwóch przedszkolaków w wieku 4-6 lat została ugoszczona włoskim obiadem. Giancarlo Russo, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni wspólnie ze swoim synem Angelo oraz jednym z przedszkolaków przygotowali wspólnie prostą i znaną pastę „tagliatelle con pomodoro e basilico”. Było to kolejne już,  kwartalne spotkanie edukacyjne dla dzieci na temat zdrowego odżywiania i walorów kuchni włoskiej.