Przedpremierowa podróż po smakach owoców morza

Newsy

Przedpremierowa podróż po smakach owoców morza

20 marca 2014

19 marca br. w ramach cyklu wydarzeń kulinarnych pod nazwą „Sezon Na…”, którego organizatorem jest Kulinarny Poznań odbyła się przedpremierową podróż po smakach najlepszych owoców morza. W restauracji ENJOY, prowadzonej przez Dominika Brodziaka, jednego z najbardziej utytułowanych szefów kuchni w kraju, zdobywcę prestiżowych nagród i wyróżnień, skosztować było można m.in. ośmiornicy, małży czy kalmarów z dodatkiem szafranu.

Przez cały kwiecień mieszkańcy Poznania będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować porywających owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. W kilkunastu wybranych restauracjach w mieście Goście znajdą wyjątkowe menu, składające się z trzech dań przygotowanych z najlepszych ryb i owoców morza. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne set menu. Odwiedzając w kwietniu festiwalowe lokale Kulinarnego Poznania za trzydaniowe, autorskie set menu z wspaniałych ryb i owoców morza zapłacimy dokładnie 58 pln – za wszystko, dla wszystkich.

Udział biorą:

  • 3 Kolory
  • BlowUp Hall5050
  • enjoy.
  • GOKO
  • Gusto
  • Hugo
  • Kyokai
  • Le PalaisduJardin
  • Mielżyński
  • NH Hotel
  • Pastela
  • Piano Bar