19 marca br. w ramach cyklu wydarzeń kulinarnych pod nazwą „Sezon Na…”, którego organizatorem jest Kulinarny Poznań odbyła się przedpremierową podróż po smakach najlepszych owoców morza. W restauracji ENJOY, prowadzonej przez Dominika Brodziaka, jednego z najbardziej utytułowanych szefów kuchni w kraju, zdobywcę prestiżowych nagród i wyróżnień, skosztować było można m.in. ośmiornicy, małży czy kalmarów z dodatkiem szafranu.
Przez cały kwiecień mieszkańcy Poznania będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować porywających owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. W kilkunastu wybranych restauracjach w mieście Goście znajdą wyjątkowe menu, składające się z trzech dań przygotowanych z najlepszych ryb i owoców morza. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne set menu. Odwiedzając w kwietniu festiwalowe lokale Kulinarnego Poznania za trzydaniowe, autorskie set menu z wspaniałych ryb i owoców morza zapłacimy dokładnie 58 pln – za wszystko, dla wszystkich.
Udział biorą:
- 3 Kolory
- BlowUp Hall5050
- enjoy.
- GOKO
- Gusto
- Hugo
- Kyokai
- Le PalaisduJardin
- Mielżyński
- NH Hotel
- Pastela
- Piano Bar