Jury konkursu Primerba Cup po wnikliwej ocenie wszystkich nadesłanych zgłoszeń, wybrało zespoły do II etapu konkursu. Półfinały odbędą się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43, w dwóch niżej podanych terminach.
Lista drużyn półfinałowych:
9.05.2012 r.
1) Arkadiusz Dziakowski, Ewa Oleś z Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu
2) Sebastian Kornacki, Michał Trukawka z Hotelu Westin w Warszawie
3) Paweł Kubera, Szymon Garbacki z Hotelu Zieliński w Szczecinku
4) Kamil Kubiak, Michał Bartczak z Hotelu Andel’s w Łodzi
5) Wiesław Miotk, Piotr Kankowski z MP.Catering w Wejherowie
6) Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk z Hotelu Ambasadorski w Rzeszowie
7) Daniel Twardo, Bartosz Peter z Hotelu „Pałac Jugowice” w Jugowicach
8) Kamil Nykiel z Hotelu SPA Splendor w Rzeszowie, Weronika Czopor z Restauracji Kaktus w Rzeszowie
9) Krzysztof Sikora, Tadeusz Michalik z Kopalni Soli w Wieliczce
10) Przemysław Linek, Artur Kosiński z Hotelu Sofitel Victoria w Warszawie
15.05.2012 r.
1) Jakub Henryk Botta, Paweł Ruta z Restauracji Nowy Arsenał w Białymstoku
2) Michał Chrapowicz, Dominik Ulko z Haston City we Wrocławiu
3) Łukasz Ścierski, Mateusz Lejawa z Sodexo Polska
4) Czyżewski Łukasz, Paweł Saturski z Hotelu „500″ w Zegrzu
5) Jakub Budnik, Krzysztof Feński z Centrum Wina „Wine Bar” w Warszawie
6) Rafał Warda, Andrzej Bobowski z Hotelu Grand w Rzeszowie
7) Marcin Szmerek, Karol Żmigrodzki z Restauracji La Scandale w Krakowie
8) Jacek Bzdzikot, Michał Laskowski z Hotelu Hyatt w Warszawie
9) Lesław Janiszewski, Renata Bartoszek z Sodexo Polska
10) Kamil Myka, Przemysław Gryz z Restauracji Amber Room w Warszawie
11) Łukasz Grzesik, Michał Chudyk z Villa Hoff w Trzęsaczu
Uczestnicy mają za zadanie przygotować w czasie 1 godz. 40 minut:
– Przystawkę ciepłą z: małży świętego Jakuba (przegrzebków), warzywa kapustnego, czyli kalafiora, brokułu lub kapusty chińskiej pak choi, szalotki oraz grzybów portabello.
– Danie główne z: filetu z gęsi, soczewicy, foie gras i moreli.
Zarówno do przyrządzenia przystawki, jak i dania głównego należy użyć minimum jednego rodzaju Primerby KNORR.