Przed nami półfinały Primerba Cup 2012

Newsy

Przed nami półfinały Primerba Cup 2012

08 maja 2012

Jury konkursu Primerba Cup po wnikliwej ocenie wszystkich nadesłanych zgłoszeń, wybrało zespoły do II etapu konkursu. Półfinały odbędą się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43, w dwóch niżej podanych terminach.

Lista drużyn półfinałowych:

9.05.2012 r.
1) Arkadiusz Dziakowski, Ewa Oleś z Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu
2) Sebastian Kornacki, Michał Trukawka z Hotelu Westin w Warszawie
3) Paweł Kubera, Szymon Garbacki z Hotelu Zieliński w Szczecinku
4) Kamil Kubiak, Michał Bartczak z Hotelu Andel’s w Łodzi
5) Wiesław Miotk, Piotr Kankowski z MP.Catering w Wejherowie
6) Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk z Hotelu Ambasadorski w Rzeszowie
7) Daniel Twardo, Bartosz Peter z Hotelu „Pałac Jugowice” w Jugowicach
8) Kamil Nykiel z Hotelu SPA Splendor w Rzeszowie, Weronika Czopor z Restauracji Kaktus w Rzeszowie
9) Krzysztof Sikora, Tadeusz Michalik z Kopalni Soli w Wieliczce
10) Przemysław Linek, Artur Kosiński z Hotelu Sofitel Victoria w Warszawie

15.05.2012 r.
1) Jakub Henryk Botta, Paweł Ruta z Restauracji Nowy Arsenał w Białymstoku
2) Michał Chrapowicz, Dominik Ulko z Haston City we Wrocławiu
3) Łukasz Ścierski, Mateusz Lejawa z Sodexo Polska
4) Czyżewski Łukasz, Paweł Saturski z Hotelu „500″ w Zegrzu
5) Jakub Budnik, Krzysztof Feński z Centrum Wina „Wine Bar” w Warszawie
6) Rafał Warda, Andrzej Bobowski z Hotelu Grand w Rzeszowie
7) Marcin Szmerek, Karol Żmigrodzki z Restauracji La Scandale w Krakowie
8) Jacek Bzdzikot, Michał Laskowski z Hotelu Hyatt w Warszawie
9) Lesław Janiszewski, Renata Bartoszek z Sodexo Polska
10) Kamil Myka, Przemysław Gryz z Restauracji Amber Room w Warszawie
11) Łukasz Grzesik, Michał Chudyk z Villa Hoff w Trzęsaczu

Uczestnicy mają za zadanie przygotować w czasie 1 godz. 40 minut:
– Przystawkę ciepłą z: małży świętego Jakuba (przegrzebków), warzywa kapustnego, czyli kalafiora, brokułu lub kapusty chińskiej pak choi, szalotki oraz grzybów portabello.
– Danie główne z: filetu z gęsi, soczewicy, foie gras i moreli.
Zarówno do przyrządzenia przystawki, jak i dania głównego należy użyć minimum jednego rodzaju Primerby KNORR.