Prymat jest organizatorem szkoleń w szkołach gastronomicznych w całej Polsce. W ścisłej współpracy z Robertem Sową i jego zespołem prowadzone są warsztaty skierowane do kolejnego pokolenia zawodowych kucharzy.
Spotkanie zamykające pierwszy semestr miało miejsce w Małopolskiej Szkole Gościnności dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Podczas warsztatów uczniowie mogli pod okiem mistrza przygotować ciekawe dania i zgłębiać tajniki gotowania na przykładzie takich potraw: zupa krem z marchewki z mlekiem kokosowym i marynowanym imbirem podana z sałatką z pomidorów i krewetek z kolendrą, pieczona polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i koperkiem oraz piersi kaczki z gruszkami aromatyzowanymi miodem i wanilią.
Wyjątkowe warsztaty kulinarne dla uczniów, których współorganizatorem jest firma Prymat, producent przypraw i musztard, są okazją m. in. do spotkania z autorytetem branży gastronomicznej oraz porozmawiania z nim o najnowszych trendach w gastronomii.
Już w marcu kolejne spotkania – w Krakowie i Wodzisławiu Śląskim.