Restauracja Pod Słońcem/Kawiarnia Gehanowska w Krakowie to kolejny lokal, który dzieli się z gośćmi informacjami dotyczącymi serwowanych dań. Mieszcząca się w zabytkowej kamienicy restauracja dołączyła do programu Menu Bez Tajemnic, autorskiej inicjatywy Unilever Food Solutions. Celem programu Menu Bez Tajemnic jest nie tylko oferowanie klientom kompletnych informacji o potrawach, ale także poszerzanie ich wiedzy i świadomości odnośnie zdrowego odżywiania się.
– Informacje te pozwalają osobom, które chcą wiedzieć, ile spożywają kalorii, tłuszczów, węglowodanów czy błonnika na wybór odpowiedniego dla siebie dania – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec Unilever Food Solutions. Jeśli ktoś chce na przykład ograniczyć kaloryczność swojego menu, może zamówić pół porcji lub wybrać inne danie. Takie informacje na pewno ułatwią dokonywanie zdrowszych wyborów żywieniowych i świadome kontrolowanie zbilansowanej diety – dodaje.
– Nasi goście z dużym zainteresowaniem przyjęli zmiany wprowadzone do menu – mówi Grzegorz Palma, właściciel lokalu. Postanowiliśmy przyłączyć się do programu Menu Bez Tajemnic z prostej przyczyny: na zmieniającym się rynku gastronomicznym, gdzie świadomość konsumencka wzrasta, należy zadbać nie tylko o walory smakowe, estetykę serwowanych dań, ale także o to, by goście odwiedzający restaurację mogli wiedzieć, co jedzą. Dodatkowo program daje możliwość oceny własnej karty menu pod kątem wartości odżywczej dań i wprowadzenia zmian tam, gdzie są one niezbędne – dodaje.
Program Menu Bez Tajemnic cieszy się popularnością wśród krakowskich restauratorów. Oprócz nowej Restauracji Pod Słońcem/Kawiarni Gehanowskiej, w programie uczestniczą także takie lokale z Krakowa i okolic, jak:
- Restauracja Aperitif
- Restauracja i Kawiarnia U ZIYADA
- Hotel Dosłońce Conference & SPA
Po więcej informacji na temat programu Menu Bez Tajemnic zapraszamy pod adres www.menubeztajemnic.pl