Tematem XI edycji konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup jest: Przystawka: świeży tuńczyk, ananas, chili, Primerba Knorr Professional i Danie główne: schab z prosięcia, buraki, orzechy, Primerba Knorr Professional.
Nagrodą główną w konkursie jest 15 000 zł oraz nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polski.
Zdobywcy drugiego miejsca otrzymają 8 000 zł, a trzeciego 5 000 zł.
Zgłoszenia konkursowe, zawierające propozycję receptur wraz ze zdjęciami potraw oraz wypełniony formularz zgłoszeniowy, należy przesyłać na adres mailowy: elzbieta.gizinska@unilever.com lub ufs.poland@unilever.com
Zgłoszenia do 26 maja.
Półfinał konkursu odbędzie się 8 czerwca w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions, przy ul. Bałtyckiej 43 w Poznaniu.
Finał konkursu odbędzie się 26 września podczas Targów Polagra GASTRO, odbywających się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Organizator pokrywa koszty transportu oraz zapewnia nocleg uczestnikom półfinału i finału konkursu.