Weź udział w konkursie Primerba Cup 2014. Temat bieżącej edycji konkursu to: „Dwa żywioły: woda i ziemia”.
W celu przygotowania przystawki każda Drużyna zobowiązana jest do użycia produktów związanych z żywiołem wody, czyli wszystkiego, co żyje i rośnie w wodzie, np. skorupiaków, ryb, ryżu, kasztanów wodnych, kwiatu lotosu itp. Wyjątek stanowią zioła i przyprawy, które mogą zostać wykorzystane do podkreślenia walorów smakowych przystawki.
Do przygotowania dania głównego używamy mięsa zwierząt, które żyją na ziemi (nie można wykorzystać ptactwa latającego) oraz jadalnych części roślin, które znajdują się pod ziemią, np. korzeń chrzanu, korzeń buraka, bulwa ziemniaka, kłącza, które znajdują się pod ziemią. Wyjątek stanowią zioła i przyprawy, które mogą zostać wykorzystane do podkreślenia walorów smakowych dania.
Minimum 40% to główny składnik w całym daniu.
Założenia nowej formuły:
- Stawiamy na kreatywność drużyn, które mają dużą możliwość przygotowania ciekawych dań z uwagi na otwarty temat konkursu.
- Uwaga !!!! Nowością jest Deser oparty na czekoladzie.
W finale konkursu zamiast przystawki uczestnicy przygotują Deser na bazie czekolady i Ramy Cremefine Profi 31% Wielofunkcyjnej.
WARUNKI UCZESTNICTWA:
– do udziału w konkursie zapraszamy drużyny dwuosobowe składające się z szefa oraz kucharza pomocnika!
– receptury konkursowe należy przesłać w terminie do 26 maja br. na adres e-mail: elzbieta.gizinska@unilever.com
NAGRODY ZA I MIEJSCE:
dla szefa drużyny:
– tytuł Mistrza Primerba Cup 2014
– czek o wartości 10 000 PLN
– nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2015
dla kucharza pomocnika:
– mikser Artisan firmy KitchenAid.