Do 25 maja br. można zgłaszać swoje receptury do ósmej już edycji Ogólnopolskiego Konkursu Primerba Cup. Startują drużyny dwuosobowe: szef kuchni i pomocnik, pracujący na terenie Polski. Receptury zakwalifikowane przez jury wezmą udział w kolejnym etapie, czyli półfinale. Całą rywalizację zakończy finał, rozegrany 23 września br. podczas Międzynarodowych Targów Polagra Gastro. Temat konkursu to w tym roku: Przystawka ciepła, przygotowana ze śledzia zielonego surowego, z dodatkiem śliwek w dowolnej postaci oraz chrzanu; danie główne z dowolnego elementu tuszki królika, komosy ryżowej, szynki dojrzewającej, żurawiny oraz Ramy Cremefine Fraiche 24%. Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju Primerby Knorr. Zgłoszenia: receptury wraz ze zdjęciem potraw, należy przesyłać na adres: ufs.poland@unilever.com. Dla zwycięskiego teamu przewidziane są cenne nagrody. Szef zespołu otrzyma tytuł Mistrza Primerba Cup 2013, czek o wartości 10 000 zł oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2014. Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solutions Polska, od dwudziestu lat obecny na polskim rynku, gdzie oprócz oferowania produktów wspiera talenty kulinarne i dba o poziom polskiej gastronomii.