1 stycznia 2011 r. rozpoczęła się VI edycja Primerba Cup. Konkurs jest uznawany za jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych organizowanych w Polsce, a jego zwycięzca jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.
Temat obecnej edycji to: „Danie główne z combra baraniego, owoców leśnych i puree skrobiowego (warzywa, ziemniaki); zakąska ciepła z sera koziego lub owczego w połączeniu z dowolnym rodzajem ciasta. Zarówno danie główne, jak i zakąska muszą być przygotowane z udziałem minimum 1 rodzaju PRIMERBY KNORR”.
W kulinarnych potyczkach mogą wziąć udział drużyny dwuosobowe składające się z szefa oraz kucharza pomocnika. Wystarczy przesłać w terminie do 20 lutego br. zgłoszenie, zawierające propozycje potraw zgodnych z tematem konkursu wraz ze zdjęciami potraw, na adres e-mail: ufs.poland@unilever.com.
II etap to eliminacje regionalne, które rozegrają się w 7 regionach Polski w okresie od 15 marca 2011 do 30 kwietnia 2011 r. III etap – półfinał odbędzie się 8 czerwca 2011 r. w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43. Finał jak zwykle będzie miał miejsce na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, w tym roku 12 września. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody pieniężne oraz rzeczowe. Sponsorami konkursu są: Vivamix-KitchenAid, Grapil, Witeks oraz Eva-Tec.
Regulamin konkursu dostępny jest na stronie internetowej: www.unileverfoodsolutions.pl.