Już w październiku w Poznaniu odbędzie się finał Kulinarnego Pucharu Polski. Większość z konkursów nominowanych wyłoniła już swoich zwycięzców, którzy automatycznie otrzymują akces do zmagań półfinałowych 9 października. Wszyscy dotychczasowi zwycięzcy rozstrzygniętych konkursów zaprezentowali wysoki poziom, w związku tym należy spodziewać się, że tegoroczny KPP przyniesie ogromne emocje oraz wyjątkową okazję do obserwowania w akcji bezsprzecznie najlepszych kucharzy w Polsce. O tym, kto zdobędzie tytuł „Najlepszy z najlepszych” zadecyduje jury, w którym zasiądą następujące osoby:
– Przewodniczący jury: Jean Bos (Euro-Toques Polska),
– Sędziowie półfinału: Jarosław Uściński (OSSKiC), Jerzy Pasikowski (KSK), Zenon Hołubowski (reprezentujący MTP), Piotr Murawski (reprezentujący Sponsora Generalnego firmę Unilever),
– Sędziowie techniczni: Grzegorz Olejarka, Andrzej Truchlewski,
– Sędziowe finału: Malin Söderström (Szwecja), Didier Bolle-France (Belgia), Spiros Dimitriou (Serbia), Loïc Malfait (Wielka Brytania), Sebastien Grosdemange (Francja), Hein A.J. Willemsen (Holandia).
Więcej informacji na temat osobowości kulinarnych, które zasiądą w gronie jurorów KPP 2012 na stronie www.kpp.mtp.pl