15-16 marca br. Pałacu Mierzęcin odbędzie się premiera dwóch nowych win z Winnicy Pałac Mierzęcin – Noole Rouge i Rondo Rose. Noole Rouge to unikalne wino, które powstało z kupażu Regenta z Rondem, a zarazem jedyne wino czerwone, które powstało ze zbiorów uzyskanych w 2011 r. Natomiast Rondo Rose 2012 to wino różowe o wysublimowanym smaku i aromacie. Do jego produkcji wyselekcjonowano owoce odmiany Rondo. Wino to pasuje do przekąsek, sałatek, jak równie delikatnych dan głównych. Kolacje poprowadzi enolog i twórca premierowych win Piotr Stopczynski oraz Szef Kuchni, Dawid Łagowski. Menu to: m.in.: sałatka z włoskim serem Camboza i truskawkowym winegret, przegrzebki na puree kalafiorowym z bobem i bekonem oraz długo pieczona wołowina z warzywami korzennymi.