Pre-opening Party w Stacji Food Hall

Newsy

Pre-opening Party w Stacji Food Hall

04 lipca 2019

 

Przez cały poprzedni weekend fani streetowej kuchni i najlepszej muzyki mogli testować Stację podczas “Jazdy próbnej“, czyli cyklu imprez pre-openingowych. Pierwszy dzień przeznaczony był dla rodziny oraz przyjaciół restauratorów, na kolejne dwa zaproszono wszystkich fanów Stacji. W niedzielę goszczono również sąsiadów z klubu Tone Zone.

Podczas wydarzenia, Goście Stacji mieli okazję nie tylko spróbować przysmaków topowych przedstawicieli światowego streetfoodu z Trójmiasta, ale także poczuć atmosferę świeżo wykończonej przestrzeni spotkań mieszczącej kilkaset osób. W menu znaleźć można było m.in. burgery, ramen, amerykańskie sandwiche, naleśniki, noodle i pasty, gruzińskie chaczapuri, a nawet kotlety schabowe i i przysmaki kuchni kaszubskiej.

– Pre-opening był obowiązkową pozycją w imprezowym kalendarzu każdego foodie i jednocześnie próbą generalną przed wielkim otwarciem Stacji. Przez 3 dni gościliśmy blisko 3 000 osób i wydaliśmy ponad 5 000 porcji jedzenia. Przez cały czas działały także 2 bary, które zaserwowały naszym Gościom ponad 7 000 najlepszych piw i koktajli. O oprawę muzyczną zadbali dj Mix a lot (React) i dj Mixtee, a także zespół steet’owy Jazz for a cat. Był to tylko przedsmak muzycznych wydarzeń, jakie planujemy w Stacji przez całe wakacje – mówi Agnieszka Opłatkowska Stacja Food Hall.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Stacja Food Hall to kulinarna stolica Trójmiasta, która 1 lipca oficjalnie otworzyła się w gdańskim Wrzeszczu. W tym miejscu nie tylko dobrze zjesz, ale także spędzisz swój wolny czas na pełnym chillu, wsłuchując się w najlepszą muzykę i korzystając z atrakcji aż 5 różnych stref.

Znajdziemy tu ponad 20 restauracji i barów, w których serwowane są streetowe przysmaki z całego świata, m.in. azjatyckie noodle, amerykańskie sandwiche, autorskie makarony, hiszpańskie tapasy, gruzińskie chinkali, a nawet kaszubskie śledzie. Swoje koncepty kulinarne otworzyli tu m.in.: Jan Kilański, Tomasz Deker czy Piotr Ślusarz.

djmedia:60