„Praktyczna gastronomia w nowoczesnej szkole zawodowej” to temat konferencji organizowanej 14 czerwca br. w Krakowie przez Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w ramach obchodów 100-lecia istnienia placówki. Zdaniem organizatorów, jednym z najważniejszych wyzwań stojących obecnie przed szkolnictwem gastronomicznym jest nie tylko konieczność położenia większego nacisku na przygotowanie fachowe, ale również zdolność elastycznego reagowania szkół na potrzeby rynku pracy. Wokół tych zagadnień koncentrować się będą referaty, wystąpienia i dyskusja panelowa. Wśród uczestników konferencji znajdą się wybitni kucharze i hotelarze reprezentujący środowisko pracodawców, dydaktycy, metodycy, przedstawiciele nauki. Pracownicy instytucji odpowiadających za wdrażania projektów i programów rozwojowych szkolnictwa zawodowego przekażą informacje nt. możliwości wsparcia gastronomicznych szkół zawodowych.
Wszystkie informacje dotyczące konferencji można odnaleźć na stronie internetowej www.zsgnr2-krakow.pl.