Pracownicy Qubus Hotel wśród najlepszych

Newsy

Pracownicy Qubus Hotel wśród najlepszych

10 grudnia 2013

Edyta Goryszewska – Szumska, Dyrektor działu HR w Qubus Hotel otrzymała tytuł „Dyrektor HRoku 2013″, a Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci, zdobył wraz ze swoim zespołem I nagrodę w konkursie „Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue”.

Pod koniec listopada tego roku, podczas uroczystej gali w Warszawie, Honorowa Kapituła Konkursu wyłoniła zwycięzców w kategorii „Dyrektor HRoku 2013″. Wydarzenie zorganizowało wydawnictwo „Wiedza i Praktyka”, które tym samym chce promować najlepsze działania w obszarze zarządzania zasobami ludzkimi w firmach. Działy HR pełnią coraz bardziej strategiczną rolę skupiając swoje siły na dbaniu o jakość zasobów ludzkich i rozwój zawodowy pracowników. Celem konkursu było wyłonienie osób, które zarządzają takim działem w sposób nowoczesny i efektywny, stając się nie tylko strażnikami procedur i norm, ale również ich „sympatyczną twarzą”.

– Nagroda, którą otrzymałam jest dla mnie bardzo miłym wyróżnieniem. Traktuję ją jednak jako sukces całego Działu Zasobów Ludzkich w sieci Qubus Hotel. Jest to  potwierdzenie, że  budują go profesjonaliści, zaangażowani i identyfikujący się z firmą i jej wartościami. Mam to szczęście, że mogę pracować z grupą indywidualistów, którzy wnoszą do firmy wiele własnej kreatywności, tworząc jednocześnie fantastyczny zespół – mówi Edyta Goryszewska-Szumska Dyrektor Personalny w Qubus Hotel – Nasza sieć prowadzi wiele działań w zakresie HR. Wychodzimy z założenia, że właściwy kierunek polityki kadrowej i odpowiedni styl zarządzania zasobami ludzkimi, to podstawa do budowania wizerunku sieci Qubus Hotel, jako atrakcyjnego miejsca pracy – podsumowuje Pani Edyta.

Dużym sukcesem pochwalić się może także Pan Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel, który w zawodach „Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue”, wraz ze swoją drużyną „Polish BBQ Kings”, zajął I miejsce w kategorii sos barbecue.

– Uczestniczę w tym konkursie już po raz 8. Początki były trudne, ponieważ dopiero uczyłem się kuchni amerykańskiej. Udało mi się jednak 2 razy zdobyć tytuł – Mistrza i Vice Mistrza w barbecue. Ogromną nagrodą jest też samo wystartowanie w tym wydarzeniu. Nasz zespół jest jedyną polską drużyną w tym konkursie. W tym roku zdobyliśmy I miejsce w kategorii „sos BBQ”. Amerykanie są w tym mistrzami, ale jak widać polskie pomysły zyskały najwyższe uznanie zdobywając główną nagrodę. Produkt w postaci naszego sosu BBQ zostanie w 2014r. wprowadzony do sprzedaży w całych Stanach Zjednoczonych – mówi Mariusz Tkaczyk – BBQ to świetna zabawa połączona z nauką, a zarazem styl życia i pasja. Przy okazji konkursu pracujemy z najlepszymi szefami kuchni w USA. Tą wiedzę przekazuję potem kolegom w kraju. Jestem dumny i cieszę się że mogę reprezentować nasz kraj za „wielką wodą”- puentuje pan Mariusz.

Sieć Qubus Hotel to 14 obiektów 3 i 4* klasy biznes. Na polskim rynku funkcjonuje ona już 17 lat, stale udoskonalając zarówno swoje hotele i  ofertę, jak też politykę personalną. Dzięki efektywnym działaniom Qubus Hotel oferuje swoim Gościom najwyższą jakość usług, a zatrudnionym w niej pracownikom przyjazne miejsce pracy.