Późne śniadania w nowej odsłonie w InterContinental Warszawa

Aktualności

Późne śniadania w nowej odsłonie w InterContinental Warszawa

InterContinental Warszawa wprowadza  nową ofertę kulinarną adresowaną do miłośników dłuższych weekendowych poranków – „Morning After Breakfast”.

Morning After Breakfast powstał z myślą o zabieganych warszawiakach, którzy coraz częściej poszukują miejsc, gdzie można przyjemnie spędzić czas z przyjaciółmi lub z rodziną – mówi Marcin Lachowicz, Head of Food & Beverage Department. To nowa, zupełnie wybiegająca poza wszelkie ramy (także te czasowe) oferta. „Morning After Breakfast” dostarcza przyjemnych momentów, pozytywnych emocji w kanonie włoskiego Dolce far niente. Śniadanie jest posiłkiem, a Morning After Breakfast jest nowym obyczajem nad Wisłą.

Późne śniadania to uczta dla podniebienia, prezentująca szeroki wachlarz różnorodnych potraw i smaków. Oferta obejmuje m.in.: lokalne sery i wędliny od renomowanych dostawców, dania z jajek w różnych wariacjach, chrupiące Rosti ziemniaczane, bufet sałatkowy, domowy hummus, amerykańskie naleśniki oraz tradycyjne polskie przysmaki.

W ramach „Morning After Breakfast” przygotowano również stacje gotowania na żywo, gdzie serwowane są m.in. dania, takie jak Beef Wellington – soczysta wołowina otulona w kruchym cieście francuskim, podana ze smakowitymi dodatkami. Dostępna jest również wersja wegańska z burakiem Bio.

W menu nie zabraknie słodkości. W

Późne śniadanie jest serwowane w weekendy (soboty i niedziele) w godzinach od 11:15 do 14:00 w Restauracji DownTown, zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu InterContinental Warszawa.