Poznańscy Kucharze Razem w restauracji The Time

Wydarzenia

Poznańscy Kucharze Razem w restauracji The Time

07 października 2016

30 września odbyła się V edycja Poznańskich Kucharzy Razem, bohaterami wieczoru byli: Roman Kosmalski, Mateusz Mikuła, Maciej Maciejewski, Sergiusz Hieronimczak, Tomasz Purol, Artur Skotarczyk, Dawid Łagowski, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Patryk Dziamski, Michał Kuter, Grzegorz Olejarka i Dominika Słaboń.

Miejsce spotkania było wyjątkowe – restauracja The Time, która  mieści się w XIX wiecznej kamienicy w samym centrum Poznania. Podkreślając gruntowną zmianę na ulicy Młyńskiej 12, Poznańscy Kucharze Razem nazwali piątkową kolację hasłem: „Świadek Czasu – Zwiastun Przyszłości”. Przygotowali autorskie menu, nadając daniom klasyczne, powszechnie znane nazwy, zachowując w nich pierwotny smak, jednak całkowicie zmieniając formę i sposób podania, który okazał się bardzo zaskakujący i nowatorski.

Przybyli goście mogli skosztować:

Amuse boche- #Podpłomyk#- Macieja Majewskiego

Przystawka I – #Barszcz Czerwony#- Roman Kosmalski i Mateusz Mikuła

Kwaśne Jabłko Reserva Waltersdorf

Przystawka II – #Fasolka po Bretońsku# -Sergiusz Hieronimczak i Tomasz Purol

Chinon Les Barnabes

Danie #Ryba po Grecku# – Artur Skotarczyk i Dawid Łagowski

Winny Dworek Krojcig Riesling Liryczny

Danie #Zraz Wołowy# – Ernest Jagodziński i Jakub Kasprzak

Moric Blaufrankisch

Danie #Gołąbek# – Patryk Dziamski i Michał Kuter

Alfieri Sostegno

Deser – #Bajaderka # Grzegorz Olejarka i Dominika Słaboń

Madiran Vin De Liquer Rouge Maydie

Petit Fours #Morela#Kawa#Cytryna#Mięta#  Grzegorz Olejarka i Dominika Słaboń

Do dań dodano wyborne trunki, o które zadbał sommelier z Concept by Mielżyński. 

zdjęcia : Jakub Pindych