23 kwietnia Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort stanie się miejscem wyjątkowego wydarzenia kulinarnego Poznańscy Kucharze Razem i Kolacja Szefów Kuchni. Podczas spotkania, trzynastu Szefów Kuchni i kucharzy prowadzących renomowane, wysoko oceniane restauracje, znanych z programów kulinarnych i mediów, wspólnie przygotuje menu degustacyjne składające się z ośmiu dań. Smak każdego z nich podkreśli wino z Winnicy Pałac Mierzęcin.
To już czwarte spotkanie, w ramach cieszącego się rosnącą popularnością cyklu. Wcześniej, najlepsi Szefowie Kuchni spotykali się w Restauracji Cucina, Bazar 1838 i Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu. Za każdym razem efektem ich spotkań były wyjątkowe kolacje stanowiące wypadkową upodobań, smaków i wirtuozerii indywidualności kulinarnych.
Temat IV edycji – White Wine Dinner
Bliskość jednej z największych polskich winnic – Winnicy Pałac Mierzęcin i renomowanej przetwórni znalazła odzwierciedlenie w temacie kwietniowego spotkania. White Wine Dinner to temat, który każdy z gotujących szefów zinterpretuje indywidualnie. Wyjątkowe wina z Winnicy Pałac Mierzęcin wzbogacą smak serwowanych potraw. Gościom zaprezentuje je ich twórca – enolog Piotr Stopczyński.
Gotować będą:
Maciej Barton – Pałac w Orli
Patryk Dziamski – Concept Rest
Sergiusz Hieronimczak – Unilever Food Solution
Ernest Jagodziński – Restauracja Cucina
Jakub Kasprzak – Restauracja Lumiere
Roman Kosmalski – Hotel Ilon
Michał Kuter – A Nóż Widelec
Dawid Łagowski – Pałac Mierzecin
Mateusz Mikuła – Restauracja & Hotel Zagroda Bamberska
Grzegorz Olejarka – Dominika Slaboń / Restauracja Grain Store
Paweł Oszczyk – Hotel La Regina
Tomasz Purol – Blow Up Hall 5050.
Termin: Sobota 23.04.2016
Cena: kolacja – 250 PLN/osoba
Cena kolacji i noclegu – 350 PLN/osoba
Rezerwacje: recepcja@palacmierzecin.pl
tel. 95 71 31 500