11 listopada w hotelu Puro w Poznaniu odbędzie się już ósma edycja Poznańskich Kucharzy Razem. Tym razem gospodarzem będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20.
Tematem przewodnim kolacji będą dania polskiej kuchni na przestrzeni wieku, które przygotują czołowi kucharze poznańskiej sceny gastronomicznej.
Sergiusz Hieronimczak Top Chef Polska – szef kuchni Nifty No. 20, Puro Hotels
Patryk Dziamski Top Chef Polska – szef kuchni restauracja Aroma by Patryk Dziamski
Jakub Kasprzak – szef kuchni restauracja Lumière, Best Western Hotel Edison
Michał Kuter – szef kuchni restauracja A nóż widelec
Tomasz Purol Top Chef Polska – szef kuchni Blow Up Hall 5050 Hotel
Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji Destylarnia Pałac Mierzęcin
Jakub Ignyś – szef kuchni Magazyn Food Concept
Mateusz Mikuła – szef kuchni The Time, Młyńska12
Tomasz Zdrenka – szef kuchni restauracje Garden City
Dominik Narloch – szef kuchni restauracja Cucina
Gościnnie:
Miłosz Kowalski – szef kuchni Halicka Eatery&Bar, Puro Hotels
Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś – laureaci drugiego miejsca w tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski – Nifty No. 20, Puro Hotels.
Gospodarzem wieczoru będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20, a prowadzącym spotkanie – Hubert Gonera z Landbrand.
MENU
AMUCHE BOUCHE – Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś
PRZYSTAWKA 1 – Patryk Dziamski / Miłosz Kowalski(gościnnie)
pstrąg
PRZYSTAWKA 2 – Tomasz Purol / Dawid Łagowski, Pałac Mierzęcin jeleń
ZUPA – Tomasz Zdrenka / Mateusz Mikuła
rosół z dzikiego ptactwa
DANIE GŁÓWNE 1 – Sergiusz Hieronimczak / Jakub Ignyś
jesiotr
DANIE GŁÓWNE 2 – Jakub Kasprzak / Michał Kuter
gęś
DESER – Dominik Narloch
rogal św. Marcina.