2 września w nowych restauracjach GARDENcity na Międzynarodowych Targach Poznańskich bohaterami wieczoru byli szefowie kuchni znani z konkursów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania. Tomasz Zdrenka, Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Patryk Dziamski, Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń, Grzegorz Olejarka oraz Tomasz Tarkowski przygotowali 7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim „Pobudź zmysły i odkryj żywioły”. W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, które pobudziły wszystkie zmysły…m.in.: flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna czy baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza.