Poznańscy Kucharze Razem – fotorelacja

Wydarzenia

Poznańscy Kucharze Razem – fotorelacja

12 września 2017

Najlepsi z najlepszych, wspólnie, tym razem w Restauracji Garden City na Międzynarodowych Targach Poznańskich! Bohaterami wieczoru byli znamienici Szefowie Kuchni:  Tomasz PurolDawid Łagowski, Patryk Dziamski,  Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń oraz Grzegorz Olejarka. Gospodarzem wieczoru był Szef Kuchni GARDENcity – Tomasz Zdrenka.

Za serwis jak zwykle odpowiadał  Tomasz Tarkowski.

7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim „Pobudź zmysły i odkryj żywioły”.

W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, a mianowicie:

  • OGIEŃ

        AMUSE-BOUCHE: Halibut / palone siano / palona cebula / agrest

        Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski

  • WODA

        PRZYSTAWKA ZIMNA: Kaczka / rukiew wodna / bonito

        Roman Kosmalski / Jakub Kasprzak

  • OGIEŃ

        PRZYSTAWKA CIEPŁA:  Flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna

        Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski

  • WODA

         RYBA: Podwędzany dorsz / kokos / mango / bazylia / occa

         Sergiusz Hieronimczak / Ernest Jagodziński

  • POWIETRZE

        INTERMEZZO

        Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka

  • ZIEMIA

        MIĘSO: Baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza

        Artur Skotarczyk / Tomasz Purol

  • POWIETRZE

        DESER: Czekoladowa piniata

        Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka.

Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

Fot.: MTP Sp. z o.o.