Najlepsi z najlepszych, wspólnie, tym razem w Restauracji Garden City na Międzynarodowych Targach Poznańskich! Bohaterami wieczoru byli znamienici Szefowie Kuchni: Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Patryk Dziamski, Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń oraz Grzegorz Olejarka. Gospodarzem wieczoru był Szef Kuchni GARDENcity – Tomasz Zdrenka.
Za serwis jak zwykle odpowiadał Tomasz Tarkowski.
7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim „Pobudź zmysły i odkryj żywioły”.
W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, a mianowicie:
- OGIEŃ
AMUSE-BOUCHE: Halibut / palone siano / palona cebula / agrest
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
- WODA
PRZYSTAWKA ZIMNA: Kaczka / rukiew wodna / bonito
Roman Kosmalski / Jakub Kasprzak
- OGIEŃ
PRZYSTAWKA CIEPŁA: Flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
- WODA
RYBA: Podwędzany dorsz / kokos / mango / bazylia / occa
Sergiusz Hieronimczak / Ernest Jagodziński
- POWIETRZE
INTERMEZZO
Dominika Słaboń / Grzegorz Olejarka
- ZIEMIA
MIĘSO: Baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza
Artur Skotarczyk / Tomasz Purol
- POWIETRZE
DESER: Czekoladowa piniata
Dominika Słaboń / Grzegorz Olejarka.
Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.
Fot.: MTP Sp. z o.o.