Poznaj smaki lata – nowe menu sezonowe w Restauracji Aruana

Wydarzenia

Poznaj smaki lata – nowe menu sezonowe w Restauracji Aruana

24 czerwca 2015

Gorące letnie dni niosą ze sobą okazję do wypróbowania tego, co najlepsze w polskiej kuchni. Bukiet świeżych, młodych warzyw w kompozycji z gamą specjalnie dobranych mięs i dodatkiem pierwszych w tym roku kurek zachwyci podniebienie niejednego znawcy sztuki kulinarnej.

Najważniejszą zasadą kuchni Restauracji Aruana jest świeżość i sezonowość. Współpracują z lokalnymi i ekologicznymi dostawcami.

Menu sezonowe „Lato 2015”.

Tatar z wołowiny Hereford z Warmii, pierwsze kurki, młoda rzepa i dziki czosnek z tegorocznego kiszenia

„Jarzynowa po polsku”, młode warzywa z ogrodu, koper, ziemniaki i świeży lubczyk

Pieczony halibut (8 kg), „dwie pietruszki”, karczochy, kwiaty cukinii i prażony słonecznik

Młode prosię, zielony groch, jabłka, imbir i młoda kapusta z lawendą

Truskawki polskie, bez z naszych zbiorów, jogurt i krem custard.