Gorące letnie dni niosą ze sobą okazję do wypróbowania tego, co najlepsze w polskiej kuchni. Bukiet świeżych, młodych warzyw w kompozycji z gamą specjalnie dobranych mięs i dodatkiem pierwszych w tym roku kurek zachwyci podniebienie niejednego znawcy sztuki kulinarnej.
Najważniejszą zasadą kuchni Restauracji Aruana jest świeżość i sezonowość. Współpracują z lokalnymi i ekologicznymi dostawcami.
Menu sezonowe „Lato 2015”.
Tatar z wołowiny Hereford z Warmii, pierwsze kurki, młoda rzepa i dziki czosnek z tegorocznego kiszenia
„Jarzynowa po polsku”, młode warzywa z ogrodu, koper, ziemniaki i świeży lubczyk
Pieczony halibut (8 kg), „dwie pietruszki”, karczochy, kwiaty cukinii i prażony słonecznik
Młode prosię, zielony groch, jabłka, imbir i młoda kapusta z lawendą
Truskawki polskie, bez z naszych zbiorów, jogurt i krem custard.