20 października br. zostało zarejestrowane przez sąd w Krakowie nowe Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Cały proces został zapoczątkowany w marcu br. podczas zebrania założycielskiego stowarzyszenia, który odbyło się dzięki uprzejmości dyrekcji Hotelu RT Galicja i Andrzeja Pałki. Wzięło w nim udział 18 kucharzy z małopolski.
Podczas tego zebrania wybrano nowy zarząd, komisję rewizyjną, powzięto kilka uchwał dotyczących dalszej działalności Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Następnie wszystkie dokumenty zostały złożone w sądzie rejonowym.
ZARZĄD:
Prezes: Marcin Polus
V – ce prezes : Michał Henzel
V – ce prezes : Marcin Parda
Sekretarz : Rafał Dorociuk
Skarbnik : Marcin Mróz
Członek zarządu : Krzysztof Wilk
Członek zarządu : Arkadiusz Ślusarenko
KOMISJA REWIZYJNA:
Przewodniczący : Wojciech Wołosowski
Z – ca przewodniczącego : Marek Galica
Sekretarz : Andrzej Kudłacz