16 listopada w restauracji KonCi by Sebastian Cichy odbyły się Potyczki Kulinarne – Francuz & Kaszub. Tym razem Sebastian Cichy przygotował kolację degustacyjną z Philippe Abrahamem. Rewanż 13 stycznia 2022 r.
Philippe Abraham z gotowaniem swoją przygodę rozpoczął w wieku 16 lat we Francji. Zaraz po szkole zdobywał doświadczenie w wielu renomowanych restauracjach takich jak La Ferme Saint Simeon z 1* Goumard Prunier z 2* czy Taillevent z 3* Michelin. Do Polski przyjechał w 2002 r. W Dworze Oliwskim objął stanowiska szefa kuchni i pracował tam 4 lata, po których w roku 2006 zdecydował się na otwarcie pierwszej własnej restauracji – Petit Paris w Gdyni. Po dwóch latach powstała kolejna pod tym samym szyldem – już w Sopocie.
Potyczki Kulinarne to cykl spotkań podczas których szef Sebastian Cichy zaprasza do swojej kuchni szefów kuchni z różnych regionów polski i świata, aby pokazać wykorzystanie tych samych produktów w rożnych odsłonach. Rewanż 13 stycznia 2022 r.