29 października br. w Hotelu City **** w Bydgoszczy odbyły się VIII Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. Jest to największa tego typu impreza kulinarna w regionie pod patronatem prezydenta Bydgoszczy, Konstantego Dąbrowicza.
Do konkursu stanęło osiemnastu kucharzy pracujących na co dzień w lokalach gastronomicznych w całym regionie. Tematem tegorocznych „Potyczek Kulinarnych” było przygotowanie dania głównego z produktów regionalnych w formule black box. Pierwsze miejsce zdobył Maciej Woźniak z Hotelu Kortowo z Poznania, drugie wywalczył Przemysław Wieloch z Restauracji Jan w Bełchatowie, a trzecie Jakub Ignyś z Instytutu Galmour Hotel Przeźmierowo w Poznaniu. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpiło wieczorem w Restauracji 3V6 Hotelu City podczas Gali Dinner.
Dodatkowymi atrakcjami imprezy były warsztaty i pokazy kulinarne oraz prezentacje firm sponsorskich. Przybyli goście mieli szansę obejrzenia m.in. pokazu promującego zdrową żywność, którą wspiera międzynarodowa organizacja Slow Food. Wszyscy chętni mogli zwiedzać stoiska, przypatrywać się pracy kucharzy oraz wziąć udział w szeregu degustacji i konkursów z nagrodami. Koordynatorem konkursu był szef kuchni Hotelu City **** Dariusz Gwiazda.