25 stycznia br. odbyło się w Luxemburgu kolejne zebranie Euro-Toques International. Na spotkanie przybyli przedstawiciele z większości krajów europejskich, także z Polski.
Zebrani musieli m.in. podjąć decyzję o przynależności polskich kucharzy do Euro-Toques International po rocznym, próbnym okresie. Decyzja była jednogłośna. Polscy kucharze ze Stowarzyszenia Euro-Toques Polska na dobre zasilili szeregi tego elitarnego, europejskiego stowarzyszenia.
Głównym celem spotkania były jednak wybory nowego zarządu po kolejnych trzech latach kadencji. Do zarządu wybrano przedstawiciela Polski- Jeana Bosa.
Skład nowego zarządu Euro-Toques International: President, Daniel Rameau – Luxemburg (kolejna kadencja); Vice President, Wolfgang P. Menge – Niemcy; Vice President, Joro Ivanov – Bułgaria; Sekretarz, Jean Castadot – Belgia (kolejna kadencja); Skarbnik, Ilario Forcellini – San Marino; Członek zarządu, Jean Bos- Polska; Członek zarządu, Pedro Subijana – Hiszpania; Komitet spożywczy, Feargal O’Donell- Irlandia.
8 lutego br. Euro-Toques Polska zostało zarejestrowane jako formalne stowarzyszenie w Polsce, z siedzibą w Bydgoszczy przy ul. Fredry 1.
Wkrótce odbędzie się walne zebranie wszystkich członków ETP.
Źródło: Euro-Toques Polska