Jury ósmej edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, pod przewodnictwem Mirosława Szajkowskiego – Szefa Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Food Solutions, wyłoniło 24 najlepsze zgłoszenia*. Pełną listę nazwisk półfinalistów można znaleźć na: www.unileverfoodsolutions.pl.
Już 17 stycznia i 14 lutego przyszli kucharze z całej Polski zmierzą się w półfinałach:
Zmagania półfinałowe tradycyjnie odbędą się w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43 – zapraszamy do kibicowania!
Konkurs kulinarny Młody Kreator Sztuki Kulinarnej organizowany jest przez Unilever Food Solutions nieprzerwanie od 8 lat. Uczestnikami są uczniowie szkół o profilu gastronomicznym. Temat tegorocznej edycji to: “Łosoś i krewetka w towarzystwie dodatków z kuchni polskiej”.
Udział w konkursie otwiera młodym adeptom drzwi do kariery kucharza, bowiem laureat I miejsca otrzymuje nominację do udziału w finale konkursu dla profesjonalistów o nazwie Primerba Cup. Pasja, z którą młodzi adepci podchodzą do przyszłego zawodu, i ciężka praca pod okiem wybitnych szefów kuchni oraz nauczycieli zawodu, owocuje – już dwukrotnie (w 2007 i 2010 r.) finaliści Młodego Kreatora stanęli na podium konkursu dla profesjonalnych kucharzy!