Organizator oraz członkowie jury pod przewodnictwem Mirosława Szajkowskiego – Szefa Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Food Solutions, byli bardzo mile zaskoczeni zarówno ilością, jak i poziomem zgłoszonych receptur.
Zadaniem w I etapie konkursu było nadesłanie receptury dania głównego z mięsa królika, wykorzystując obowiązkowo wszystkie elementy tuszy króliczej (comber, skoki tylne i przednie), kasztanów jadalnych, Ramy Cremefine Profi 24%, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Esencji bulionów Knorr oraz dowolnych dodatków.
Poniżej lista półfinalistów:
PIERWSZY PÓŁFINAŁ: 4.02.2014 r.
1) Błaszczak Daniel z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej.
2) Dziakowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul.Kłodzkiej.
3) Kłok Kamil z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.
4) Komsa Wojciech z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.
5) Kowalewska Monika z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej.
6) Ostrowska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej.
7) Sinoracki Igor z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej.
8) Socha Michał z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej
9) Rejman Dawid z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.
10) Wester Michał Z zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej.
11) Wrzodek Patrycja z Zespołu Szkół w Suchej Beskidzkiej przy ul. Spółdzielców.
12) Ziaja Michał z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.
DRUGI PÓŁFINAŁ: 18.02.2014 r.
1) Dembowski Mikołaj z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie przy ul. Sobieskiego.
2) Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej.
3) Janikowski Rafał z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej.
4) Jankowska Klaudia z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej.
5) Kopiec Iwona z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej.
6) Lenkiewicz Bartosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej.
7) Planer Miłosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego.
8) Skibińska Sandra z Zespołu Szkół w Bolechowie. Szkoła w Murowanej Goślinie.
9) Sytykiewicz Jakub z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego.
10) Szczepłocki Dariusz z Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu przy ul. Królewieckiej.
11) Szukała Dawid z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej.
12) Witkiewicz Roger z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie przy ul. Poniatowskiego.