Półfinaliści Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2014!

Newsy

Półfinaliści Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2014!

22 stycznia 2014

Organizator oraz członkowie jury pod przewodnictwem Mirosława Szajkowskiego – Szefa Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Food Solutions, byli bardzo mile zaskoczeni zarówno ilością, jak i poziomem zgłoszonych receptur.

Zadaniem w I etapie konkursu było nadesłanie receptury dania głównego z mięsa królika, wykorzystując obowiązkowo wszystkie elementy tuszy króliczej (comber, skoki tylne i przednie), kasztanów jadalnych,  Ramy Cremefine Profi 24%, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Esencji bulionów Knorr oraz dowolnych dodatków.

Poniżej lista półfinalistów:

PIERWSZY PÓŁFINAŁ: 4.02.2014 r.

1) Błaszczak Daniel z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej.

2) Dziakowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul.Kłodzkiej.

3) Kłok Kamil z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.

4) Komsa Wojciech z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.

5) Kowalewska Monika z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej.

6) Ostrowska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej.

7) Sinoracki Igor z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej.

8) Socha Michał z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Poznańskiej

9) Rejman Dawid z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.

10) Wester Michał Z zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej.

11) Wrzodek Patrycja z Zespołu Szkół w Suchej Beskidzkiej przy ul. Spółdzielców.

12) Ziaja Michał z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy.


DRUGI PÓŁFINAŁ: 18.02.2014 r.

1) Dembowski Mikołaj z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie przy ul. Sobieskiego.

2) Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej.

3) Janikowski Rafał z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej.

4) Jankowska Klaudia z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej.

5) Kopiec Iwona z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej.

6) Lenkiewicz Bartosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej.

7) Planer Miłosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego.

8) Skibińska Sandra z Zespołu Szkół w Bolechowie. Szkoła w Murowanej Goślinie.

9) Sytykiewicz Jakub z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego.

10) Szczepłocki Dariusz z Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu przy ul. Królewieckiej.

11) Szukała Dawid z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej.

12) Witkiewicz Roger z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie przy ul. Poniatowskiego.