Znamy już nazwiska XIII edycji konkursu będącego szansą na rozpoczęcie wielkiej kulinarnej kariery. Do kolejnego etapu konkursu zakwalifikowały się 24 osoby. Uczestnicy podzieleni zostaną na dwa zespoły, które wezmą udział w rywalizacjach półfinałowych. Pierwszy półfinał odbędzie się 18 stycznia, kolejny 15 lutego. Ostatecznie rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca.
I półfinał – 18 stycznia 2017
1. Tomasz Haczkowski – Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu
2. Marika Karulak – Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku
3. Dariusz Serkis – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
4. Bartosz Wicherek – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
5. Krzysztof Ozga – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Bolesławcu
6. Joanna Palińska – Zespół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
7. Mateusz Ludwicki – Zespół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
8. Konrad Wojeciechowski – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących w Krakowie
9. Bartosz Szczublewski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
10. Miłosz Pluta – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
11. Szymon Wrzeszcz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznań
12. Daniel Ogonowski – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
II półfinał – 15 lutego 2017
1. Karolina Krzyżak – Technikum Lider w Lublinie
2. Tomasz Siewierski – Technikum Lider w Lublinie
3. Grzegorz Królik – Technikum Lider w Lublinie
4. Kamila Formela – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku
5. Piotr Pezowicz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku
6. Karol Sosnowski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
7. Beata Słomienna – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
8. Bartłomiej Brzozowski – Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawodawczego w Kościelcu
9. Klaudia Kiełkowska – Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
10. Mateusz Kamiński – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
11. Mariusz Jasiński – Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku
12. Kamil Piotrowski – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
Lista rezerwowa: Patrycja Mandera – Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.
Przypominamy, że konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017. Więcej informacji o konkursie na stronie www.ufs.com
https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy/MKSK_polfinalisci.html