Za nami 13 konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski 2016. Wystartowało w nich 200 kucharzy, którzy łącznie przygotowali 2288 porcji konkursowych dań. W tym gronie znaleźli się mistrzowie smaku, którzy zdobyli uznanie Jury i swoje umiejętności zaprezentują w półfinale Kulinarnego Pucharu Polski, 27 września br. Będą to:
- Bartosz Fabiś, zwycięzca X edycji Primerba Cup
- Paweł Kubera, zwycięzca IV edycji konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów
- Karolina Wiśniewska, zwycięzca IV Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”
- Paweł Wojtysiak, zwycięzca XIII Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych
- Sebastian Stellwag, zwycięzca II edycji Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej w Dubiecku
- Emil Klimas, zwycięzca VIII edycji Festiwalu Ryb Bałtyckich
- Dariusz Kuduk, zwycięzca XI edycji Festiwalu Kuchni Greckiej
- Piotr Wójcik, zwycięzca XIII edycji konkursu Lubelskie Smaki
- Paweł Salamon, zwycięzca III edycji konkursu im. Rafała Jelewskiego Wielkopolski Kucharz Roku
- Piotr Huszcz, zwycięzca VIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
- Radosław Janus, zwycięzca III edycji konkursu Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro
- Piotr Polak, zwycięzca VIII edycji Festiwalu Kuchni Zbójnickiej
- Martyna Marcol, zwycięzca XI edycji Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny.
W półfinale pojawi się także, korzystając z regulaminowego przywileju, Rafał Grzegorzek, zwycięzca XV edycji Kulinarnego Pucharu Polski.
Już od czwartku na stronie internetowej konkursu www.kpp.mtp.pl będą przybliżane sylwetki półfinalistów tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski.
Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl