12 drużyn kucharskich, które zdobyły nominację do Kulinarnego Pucharu Polski walczyło o wejście do finału tego najbardziej prestiżowego w Polsce konkursu dla prefesjonalnych kucharzy. Swojego kunsztu kulinarnego, znajomości technik kulinarnych oraz kreatywności próbowali dziś dowieść przygotowując przystawkę na bazie przegrzebek, pigwuy i dyni oraz deser, w którym składnikami obowiązkowymi były burak ćwikłowy, malina i biała czekolada.
Kilkanaście minut temu Jury zogłosiło swój werdykt. Jak podkreślił Zenon Hołubowski Przewodniczacy Jury konkurencja przygotowania deseru (po raz pierwszy w Kulinarnym Pucharze Polski) wypadła bardzo dobrze. Zawodnicy przygotowali ciekawe, smaczne i kolorwe propozycje.
Do Finału Kulinarnego Pucharu Polski 2014 zakwalifikowali się:
- Michał Kuduk i Dariusz Kuduk
- Daniel Olas i Dawid Szkudlarek
- Przemysław Gryz i Łukasz Ziętek
- Robert Sobolewski i Bartosz Kamiński
- Paweł Grabowski i Adam Szajner
- Katarzyna Daniłowicz i Bodumił Mroczko
- Paweł Stawicki i Dominik Karpik
- Bartosz Budzyński i Adam Jop.
fot. KPP