Półfinał KPP 2014

Newsy

Półfinał KPP 2014

01 października 2014

12 drużyn kucharskich, które zdobyły nominację do Kulinarnego Pucharu Polski walczyło o wejście do finału tego najbardziej prestiżowego w Polsce konkursu dla prefesjonalnych kucharzy. Swojego kunsztu kulinarnego, znajomości technik kulinarnych oraz kreatywności próbowali dziś dowieść przygotowując przystawkę na bazie przegrzebek, pigwuy i dyni oraz deser, w którym składnikami obowiązkowymi były burak ćwikłowy, malina i biała czekolada.

Kilkanaście minut temu Jury zogłosiło swój werdykt. Jak podkreślił Zenon Hołubowski Przewodniczacy Jury konkurencja przygotowania deseru (po raz pierwszy w Kulinarnym Pucharze Polski) wypadła bardzo dobrze. Zawodnicy przygotowali ciekawe, smaczne i kolorwe propozycje.

Do Finału Kulinarnego Pucharu Polski 2014 zakwalifikowali się:

  1. Michał Kuduk i Dariusz Kuduk
  2. Daniel Olas i Dawid Szkudlarek
  3. Przemysław Gryz i Łukasz Ziętek
  4. Robert Sobolewski i Bartosz Kamiński
  5. Paweł Grabowski i Adam Szajner
  6. Katarzyna Daniłowicz i Bodumił Mroczko
  7. Paweł Stawicki i Dominik Karpik
  8. Bartosz Budzyński i Adam Jop.

 

fot. KPP