Tegoroczne zmagania uczestników Kulinarnego Pucharu Polski będzie oceniało nie tylko jury degustacyjne, ale także techniczne.
W tym roku w roli sędziów technicznych wystąpią Wojciech Harapkiewicz – znakomity kucharz, z bogatym doświadczeniem zdobytym również w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin oraz Szymon Szlendak szlifujący swoje kulinarne zdolności przez ponad 4 lata pod okiem Karola Okrasy, wyróżniony tytułem Kucharz – Odkrycie Roku 2012.
Sędziowie techniczni oceniać będą w kategoriach mise en place oraz przygotowanie zawodowe. Pilnować będą także czasu pracy półfinalistów i finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2016.
Zmagania konkursowe będziemy mogli obserwować w dniach 27-28 września br., jak zawsze w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA GASTRO. Wydarzenie jak co roku odbędzie się przy współpracy z Unilever Food Solutions, Nordzucker Polska SA, Agencją Rynku Rolnego i Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl