Międzynarodowe Targi Gastronomii POLAGRA GASTRO corocznie zapoznają swoich gości z szeroką ofertą, nowościami produktowymi i rozwiązaniami sprawdzającymi się w aktualnej niełatwej sytuacji rynkowej. W tym roku święto branży odbędzie się w dniach 23-26 września br.
I merytorycznie i praktycznie
Polagra Gastro od początku w przemyślany i świadomy sposób buduje markę najważniejszego spotkania branży. Profesjonalizm organizatorów, infrastruktura i strategia promocyjna wydarzenia przyciąga liderów rynku, którzy są magnesem dla profesjonalnych zwiedzających. Wartość dodana – wydarzenia towarzyszące targom – tworzone w oparciu o eksperckie doświadczenie prowadzących, panelistów – porządkują dotychczasowe informacje, dostarczają praktycznej i merytorycznej wiedzy i budzą kreatywność w prowadzeniu działalności w branży gastronomicznej.
– Nasi goście wiedzą, że nie wystarczy chwilowa metamorfoza na szklanym ekranie- mówi Donata Paszkiewicz, dyrektor Targów Polagra Gastro. To oni – właściciele, menadżerowie, bariści, obsługa – muszą być specjalistami w swojej dziedzinie, aby sprawnie zarządzać zarówno małą kawiarnią dla mam i dzieci, restauracją z ambicjami międzynarodowymi czy dużą firmą cateringową.
Z całego kraju w ocenie międzynarodowego jury
Pułtusk, Bydgoszcz, Dźwirzyno, Ryn, Kliczków, Wrocław, Gniew, Gruczno, Płock, Warszawa, Wisła – zwycięzcy konkursów nominowanych rywalizowali o możliwość udziału w Kulinarnym Pucharze Polski na terenie całej Polski. Najwytrwalsi wielokrotnie próbowali swoich sił i tylko wygrana mogła ich zatrzymać. Pokaz umiejętności mistrzów kuchni dowodzi, że sztuka kulinarna to kunszt łączenia smaków, kolorów i tekstur. To także wyjątkowy głód wiedzy uczestników, którzy chcą uczyć się od najlepszych i podlegać ich surowej ocenie. Tegoroczne jury składa się z osobistości świata kulinarnego. Finałowym i półfinałowym obradom jury przewodniczył będzie Jarosław Uściński, a wśród mistrzów smaku oceniających zawodników znajdą się: Zenon Hołubowski, Tomasz Jakubiak, Marcin Soból, Andrzej Jakomulski, Paweł Oszczyk, Gissur Gudmundsson, Armand Steinmetz, Jean-Bernard Mahut, Miltos Karoubas, Jos van Grunsven, Dragan Unic. Gwarantują oni najwyższy poziom techniczny i merytoryczny konkursu oraz bezstronność oceny. Sztuka kulinarna w Polsce kwitnie nie tylko w szkołach gastronomicznych i pięciogwiazdkowych hotelach, ale coraz częściej w mainstreamowych restauracjach, które za cel stawiają sobie wyrównanie do światowego poziomu umiejętności.
Konkurencja nie śpi
Podobnie jak w latach ubiegłych jesienne wydarzenia w Poznaniu to możliwości zapoznania się z pełną ofertą dla sektora horeca w równoległym czasie w jednym miejscu. Dlatego także i w tym roku Targom Polagra Gastro będą towarzyszyły Targi Wyposażenia Hoteli INVEST HOTEL, Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD, Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH oraz Targi Opakowań dla Przemysłu Spożywczego PAKFOOD. Wrześniowe wydarzenia w są doskonałą okazją do przyjrzenia się zmianom na rynku i trendom w jego rozwoju. Konkurencja nie śpi. Spotkajmy się 23 – 26 września.
Dowiedz się więcej: