7-8 czerwca br. w Genewie w Szwajcarii odbył się po raz drugi prestiżowy europejski konkurs kulinarny Bocuse D’or Europe 2010. Wzięło w nim udział 20 ekip reprezentujących poszczególne kraje, spośród których wyłoniono 12 finalistów. Reprezentacja Polski w składzie Rafał Jelewski i Bartosz Budzyński (Hotel HP Park Poznań) zakwalifikowała się do finału, który odbędzie się 25-26 stycznia 2011 w Lyonie.
Polacy zostali zakwalifikowani do konkursu Bocuse d’Or Europe 2010 na 2 miesiące przed terminem odbycia się zawodów z listy rezerwowej, po tym jak wycofała się Rosja. Nasza ekipa wystąpiła drugiego dnia konkursu. Przez 5 godzin pod okiem trenera Piotra Lisiewskiego przygotowywali 14 porcji dania z halibuta i 14 porcji z cielęciny. W składzie 20 jurorów z poszczególnych krajów biorących udział w konkursie Polskę reprezentował Constant-Michel Labarre.