Z okazji 20-lecia powstania hali Selgros Cash&Carry w Długołęce pod Wrocławiem, na wszystkich klientów czekały wyjątkowe atrakcje: pokaz kulinarny przygotowany przez kucharzy Instytutu Kulinarnego Transgourmet połączony z bezpłatną degustacją. Jubileuszowe menu składało się z pięciu potraw wykonanych ze składników dostępnych w Selgros oraz produktów marek własnych Transgourmet.
2 marca klienci Selgros Cash&Carry wzięli udział w obchodach 20-lecia istnienia hali Selgros w Długołęce pod Wrocławiem. W ramach wspólnego świętowania eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet: Marek Burkacki, szef kuchni Instytutu oraz kucharze i cukiernicy przygotowali pokaz kulinarny na żywo, połączony z degustacją. W menu znalazło się pięć potraw wykonanych z produktów dostępnych Selgros oraz marek własnych Transgourmet: Premium, Quality i Economy. Obecni tego dnia goście mieli okazję skosztować:
– cannelloni z łososia wędzonego i kopru włoskiego, z dressingiem z owoców marakui
– wegańskiej terriny z grillowanych warzyw z esencją z czarnego bzu
– curry z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową
– musu czekoladowego
– musu z mango z crunchem, czyli jadalną ziemią
– Z okazji 20-lecia istnienia naszej hali przygotowaliśmy specjalny pokaz, podczas którego nasi klienci mieli okazję skosztować potraw przygotowywanych przez samych ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Pięciodaniowe menu składające się z przystawek, dań głównych i deserów powstało na bazie produktów, jakie każdy klient może znaleźć na półkach hali Selgros Cash&Carry. Jesteśmy zadowoleni, że wydarzenie cieszyło się tak dużym powodzeniem, a przygotowane potrawy mogły zainspirować naszych klientów do eksperymentów we własnej kuchni – komentuje Dariusz Bodura, dyrektor hali Selgros Cash&Carry w Długołęce.
Degustacja była dostępna dla wszystkich odwiedzających i odbywała się w godzinach otwarcia hali. Relację z urodzin można było śledzić online na profilu @instytut_kulinarny na Instagramie.