6 października br. w Akademii Kurta Schellera odbyło się niezwykłe spotkanie z założycielem firmy Dilmah – Merrillem J. Fernando, wybitnym kiperem herbaty, zaangażowanym działaczem społecznym, autorem wszystkich herbat Dilmah oraz jego starszym synem Dilhanem. Spotkanie miało charakter edukacyjno-warsztatowy. Dilhan Fernando dokonał prezentacji pełnej gamy herbat, wyjaśnił różnice pomiędzy poszczególnymi ich rodzajami i odmianami, zwracał uwagę zebranych na te cechy naparów i liści, które decydują o charakterze każdej herbaty. Natomaist podczas pokazu kiperskiego, adresowanego do szefów kuchni, zebrani mieli szansę degustacji różnorodnych naparów, porównywania ich smaków i aromatów, a także testowania połączeń herbaty z jedzeniem, np. z tartą czekoladową, sufletem czekoladowym czy musem pomidorowym z łososiem. Warto dodać, że w 2009 roku firma Dilmah w partnerstwie z Instytutem Paul Bocuse uruchomiła Szkołę Herbaty Dilmah.