9 lipca br. Hotel Adalbertus zabrał swoich gości w podróż kulinarną do Czech. Kuchnia czeska zawiera w sobie dziedzictwo kulinarne ziem czeskich oraz istotne wpływy kulinarnego dziedzictwa Niemiec. jest to więc kuchnia ciężka, sycąca i urozmaicona. Chcąc przybliżyć jej specjały, szefowie kuchni: Wojciech Gubański – szef kuchni restauracji Sieci Hoteli Pietrak i Tomasz Grabski – doradca kulinarny Unilever Foodsolutions wraz z Gośćmi przyrządzali tradycyjne czeskie potrawy. Nie obyło się bez degustacji najpopularniejszego czeskiego trunku – piwa!
Goście mieli okazję ocenić potrawy w ankiecie, wybierając zarazem potrawę, do której chcieliby otrzymać recepturę. Ponadto nie zabrakło czeskich przebojów muzycznych czy czeskiego dowcipu ubarwionego w wyjątkowy dla Polaków język czeski, z którym uroczo zmagał się Tinkers – Kazimierz Kubów.
Kolejne, ostatnie już spotkanie kulinarne odbędzie się 13 sierpnia br. w Ogrodach Hotelu Adalbertus pod hasłem kuchni skandynawskiej.