W listopadzie rusza w Białymstoku Podlaska Akademia Kulinarna. Szefem kulinarnym jest Chef Arleta Żynel.
Misją PAK-u jest propagowanie kuchni z całego świta ze szczególnym naciskiem na kuchnie Podlasia. Jest to idealne miejsce dla każdego, kto pragnie poszerzać swoją kulinarna wiedzę niezależnie od tego, czy jest amatorem czy profesjonalnym szefem kuchni.
Podlaska Akademia będzie gościć m.in.: takie sławy ze świata gastronomicznego jak Andrzej Polan, Bożena Sikoń, Robert Sowa, Kurt Scheller, Adam Chrząstowski, Michel Labarre czy Krzysztof Szulborski.
– Nasza Akademia dysponuje bardzo wysokiej jakości wyposażeniem. Chcielibyśmy edukować naszych adeptów sztuki kulinarnej w zakresie prostego i szybkiego przyrządzania z pozoru nawet najtrudniejszych potraw. Formami promocji, którymi dysponujemy jest blog kulinarny „Podlasie gotuje” wspierany przez Chefa Arletę Żynel, restauratorkę z prawie dwudziestoletnim doświadczeniem – mówi Piotr Zubrycki.
Podlaska Akademia Kulinarna
ul. Kawaleryjska 4c
Białystok
tel.: 666 105 109