Organizator konkursu Podkarpackie Ekosmaki informuje, że termin konkursu ulega przesunięciu. Dokładna data zostanie przedstawiona do końca maja.
Ogólnopolski Konkurs w Przyrządzaniu Potraw z produktów ekologicznych i produktów programu Podkarpacki Naturalny Wypas „Podkarpackie Ekosmaki” odbędzie się w Centrum Kulturalno-Handlowym Millenium w Rzeszowie. Główne założenia konkursu to: propagowanie tradycji kulinarnej Regionu Podkarpackiego, odkrywanie i promowanie talentów i osobowości kulinarnych oraz poznawanie nowych trendów w polskiej gastronomii. Konkurs będzie rozgrywany w dwóch kategoriach: Szefowie Kuchni – Kucharze Profesjonalni oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Zwycięzcy Konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016. Zgłoszenia do 17 maja. Głównym organizatorem konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”.