26 lutego – 1 marca w hali targowej MTPolska w Warszawie odbędzie się dziewiąta edycja tej imprezy. Jak co roku odbędą się konkursy w których wezmą udział najlepsi fachowcy z branży. A także liczne szkolenia i seminaria.
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – 28.02
Pula nagród to 10 tys. zł w gotówce oraz drugie tyle w sprzęcie. Mistrzostwa objęły patronatem najważniejsze organizacje branżowe: Fundacja Klubu Szefów Kuchni, OSSKiC, SKP.
Jury konkursowe wybrało 18 finalistów.
Albertina Restaurant & Wine
Appolonia Art and Food
Brovaria
Cedrowy Dworek
DoubleTree by Hilton Krakow Hotel & Convention Center
DoubleTree by Hilton Warszawa
Filharmonia Smaku
Hotel Blue Diamond Active Spa ****
Restauracja Cucina
Restauracja U Rzeźników
Restauracja Dinette
Restauracja Lumiere w Hotelu Edison
Restauracja Margeritta
Restauracja Na Lato
Restauracja Nordowi Mol
Restauracja Nowa Łódź
Restauracja SISI
Uzdrowisko Ustka
7. Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych – 1.03
Do konkursu zgłosiło się blisko 50 szkół. Ostatecznie do finału zakwalifikowano 12 szkół.
|
|
|
1.
|
Bydgoszcz
|
Zasadnicza Szkoła Zawodowa START
|
2.
|
Częstochowa
|
Zespół Szkół Gastronomicznych
|
3.
|
Łódź
|
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
|
4.
|
Olsztyn
|
Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych
|
5.
|
Poznań
|
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
|
6.
|
Sucha Beskidzka
|
Zespół Szkół im. W. Witosa
|
7.
|
Szczecin
|
Zespół Szkół nr 6
|
8.
|
Szczytno
|
Zespół Szkół nr 2
|
9.
|
Warszawa
|
Zespół Szkół Gastronomicznych
|
10.
|
Wieluń
|
Zespół Szkół nr 1
|
11.
|
Wojsławice
|
Zespół Szkół RCKU
|
12.
|
Żywiec
|
Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych
|
|
Lista Rezerwowa
|
|
13.
|
Kraków – rezerwa
|
Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 31
|
14.
|
Łódź – rezerwa
|
Zespół Szkół Gastronomicznych
|
15.
|
Słupsk – rezerwa
|
Centrum Kształcenia Praktycznego
|
Regulamin Mistrzostw można pobrać TUTAJ
Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów – 26-27.02
Po raz pierwszy nasze Mistrzostwa dają przepustkę do udziału w Mistrzostwach Świata – Cake Designers World Championship FIPCG, Mediolan 2017
Pula nagród to 12 tys.zł + nagrody rzeczowe oraz vouchery na specjalistyczne szkolenia dekoratorskie.
Wydarzenie odbywa się pod patronatem FIPGC, którego przedstawicielem w Polsce jest firm Słodka Pasja
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i przesłania zgłoszenia.
Lista firm, które zakwalifikowały się do finałowego startu (kolejność alfabetyczna):
|
|
|
Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze
|
Warszawa
|
Angelika Chwyć
|
Aston Marcin Drzewicki
|
Lublin
|
Ewa Drzewicka
|
Cukiernia Sowa
|
Bydgoszcz
|
Jowita Woszczyńska
|
Cukiernia Baccate Robert Antonowicz
|
Gdańsk
|
Małgorzata Bogusławska
|
Cukiernia Le Delice Dzmitry Dauzheuski
|
Gdańsk
|
Volha Dauzheuskaya
|
Cukiernia Sowa Sp. J.
|
Bydgoszcz
|
Monika Krysiak
|
Danuta Biczyńska – Domowa Cukiernia
|
Zielona Góra
|
Danuta Biczyńska
|
Emilia Kristof Firma Rodzinna
|
Rybnik
|
Renata Martyna
|
Katarzyna Gębicka Piękne Torty
|
Żyrardów
|
Katarzyna Gębicka
|
Klubokawiarnia Docelowo
|
Warszawa
|
Agata Gutowska-Kowalczyk
|
Piekarnia Cukiernia B&J Jarzębińscy
|
Kościerzyna
|
Weronika Cichosz
|
Piekarnia- Cukiernia M. i A. Liczbańscy
|
Poznań
|
Iryna Chuvylko
|
Pw ,, Malwinowe Pierniki i Nie Tylko”
|
Strzelno
|
Malwina Franczak
|
Słodkie Marzenia Art Cake Company
|
Skrzeszew
|
Sylwia Szajter-Ziółek
|
Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski
|
Bydgoszcz
|
Łukasz Janowski,
|
Tortowe Atelier Doradztwo Kulinarne Jolanta Augustyn
|
Kolbuszowa
|
Jolanta Augustyn
|
Tortowe Czary
|
Świecie
|
Sylwia Baumgart
|
Planeta Tortów Michał Paczóski
|
Łosice
|
Agnieszka Paczóska
|
Lodziarskie Mistrzostwa Polski – 27.02
Regulamin można przeczytać klikając TUTAJ.