Już tylko 8 dni pozostało do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Czas na prezentację kolejnego jurora, a jest nim Piotr Kamieniczny, który jest szefem kuchni w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA w Dubaju.
Jak wyglądała jego kariera zawodowa do tej pory?
Po ukończeniu Technikum Elektronicznego postanowił podążać za swoją odwieczną miłością – pasją do gotowania. Ukończył WSHiG w Poznaniu i rozpoczął pracę w hotelu Sheraton. Od początku swojej zawodowej kariery podróżował, aby zgłębiać kuchnię i kulturę innych państw. Pracował m.in. w Irlandii Północnej, Anglii, Francji i na Cyprze. Tajniki wiedzy pogłębiał pod okiem wybitnych szefów w Instytucie Paul Bocuse w Lyonie oraz w 3 gwiazdkowej restauracji Fat Duck Hestona Blumenthala.
Swoją przygodę w Emiratach Arabskich rozpoczął w słynnym 7-gwiazdkowym hotelu Burj Al Arab Obecnie zarządza kuchnią w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA, który przez ostatnie lata szczyci się mianem najlepszego hotelu na Bliskim Wschodzie i obecnością na liście 25 najlepszych hoteli na całym świecie. W 2015 roku Piotr Kamieniczny został finalistą: Catere Middle East Awards w kategorii Hotel Head Chef of 2015 w Dubaju.