Cztery zespoły mają już rywalizację za sobą, ale czeka nas kolejny dzień pełen wrażeń i emocji.
W poniedziałkowy poranek wszystkie drużyny Kulinarnego Pucharu Polski zebrały się w celu odprawy i wylosowania kolejności uczestnictwa w konkursie.
Losowanie wyłoniło uczestników pierwszego dnia, a wśród nich znalazły się drużyny:
Stanowisko 2
Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki
Stanowisko 3
Tomasz Ziółkowski i Oliwier Kowalczyk
Stanowisko 4
Paweł Kubera i Bartosz Górka
Stanowisko 5
Bartosz Rossa i Wojciech Nogacz
Joanna Brodzik i Tomasz Purol relacjonują nam pracę kucharzy i umilają czas całej widowni. To dzięki nim dokładnie wiemy, na jakim etapie pracy są zawodnicy i co dokładnie tworzą w swoich specjalnie przygotowanych stanowiskach.
Dania przygotowane przez zawodników zachwycają swoim wyglądem i jak relacjonuje jury, smakiem również potrafią pozytywnie zaskoczyć. Poniedziałkowe drużyny zaserwowały, m.in. jako danie główne comber z sarny podany z darami ziemi i sosem z sarniny, na przystawkę kurczaka kukurydzianego z burakiem, chlebem słodowym, pasternakiem, soją edemame, truflą i ziemniakiem, czy pomidora, pyłkiem pszczelim, sorbetem i maliną jako deser.
Był to emocjonujący dzień, szczególnie dla uczestników, którzy poszli na pierwszy ogień w tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Drużyny walczące o zwycięstwo w pierwszym dniu konkursu mogą już odetchnąć z ulgą, natomiast przed pozostałymi drużynami, wtorek pełen konkursowych zmagań.