Pierwsza restauracja na Śródce w Poznaniu

Newsy

Pierwsza restauracja na Śródce w Poznaniu

20 stycznia 2011

Niedaleko poznańskiej Katedry, powstał lokal, w którym tradycja zderza się z nowoczesnością. Vine Bridge to nowo otwarty wine house wprowadzający na  poznańską Śródkę ideę food design oraz slam cuisine – nowego nurtu w sztuce kulinarnej zachęcającego gości do współudziału w procesie tworzenia dań.

 Potrawy są podane w sposób nowatorski i zaskakujący, co w połączeniu z szerokim asortymentem win oraz swobodną i przyjazną atmosferą tworzy nową jakość wśród poznańskich restauracji. Efekt wzmacnia wnętrze: surowość kontrastująca z kunsztownymi detalami zachęca do eksperymentów i poszukiwań. W Vine Bridge proponujemy dania oparte na produktach regionalnych, przygotowane tradycyjnymi metodami z wykorzystaniem innowacyjnych , współczesnych technologii /Sous Vide/. Inspiracją do ich powstania jest fascynacja Ziemią – jej historią, smakami i zapachami oraz podróżami. Kuchnia Vine Bridge to powrót do dań jadanych od pokoleń np. kasz czy zaprawianych ziołami mięs i ryb przygotowywanych w glinie, na kamieniu i z ognia.