26 października we Wrocławiu odbyła się 7. edycja konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów. Pierwsze miejsce i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019 otrzymali Marcin Nowak i Maciej Małecki z Brasserie Warszawska. Na drugiej pozycji uplasowali się Przemysław Kopania i Diana Olechnowicz również z Brasserie Warszawska, a na trzecim – Paweł Wojtysiak i Marcin Owsianny z Hotel Park w Poznaniu. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało jury w doborowym składzie: Jerzy Pasikowski (przewodniczący), Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący. Zawodnicy musieli wykazać się w dwóch konkurencjach. Pierwsza, sprawnościowa, polegała na wykonaniu 10 zrazów zawijanych w jak najkrótszym czasie. Natomiast w konkurencji głównej, uczestnicy musieli przygotować przystawkę ciepłą i danie główne z wykorzystaniem elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1500 g) plus dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne). Organizatorem wydarzenia był Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.