Pierwsza lodziarnia Grycan w Inowrocławiu

Newsy

Pierwsza lodziarnia Grycan w Inowrocławiu

09 maja 2013

8 maja br. w CH Galeria Solna w Inowrocławiu, otwarta została pierwsza lodziarnia Grycan – Lody od pokoleń w tym mieście. Klienci, którzy odwiedzą nowe centrum handlowe będą mogli delektować się wyjątkowymi lodami, przygotowywanymi z najlepszych składników i według sprawdzonych receptur.

Nowo otwarta lodziarnia Grycan w CH Galeria Solna dla swoich gości przygotowała ciekawe menu: 24 smaki lodów dostępne będą na porcje oraz w postaci pysznych deserów. Wybierać można zarówno spośród tradycyjnych lodów przygotowanych na bazie śmietanki kremówki jak i orzeźwiających sorbetów z owoców krajowych i egzotycznych. Nowością w ofercie marki są lody przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, występujące w trzech smakach: jogurt naturalny, jogurtowe z wiśniami i jogurtowe z truskawkami. Każdy z nich dostać można na porcje lub jako część deserów skomponowanych z płatkami musli oraz jogurtem naturalnym i owocami. Dla Klientów lodziarni przygotowano 47 miejsc siedzących przy 21 stolikach.  W menu dostępne będą także wyśmienite torty marki Grycan. Ofertę uzupełniają rurki z bitą śmietaną, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe oraz parzona z wyjątkowej, włoskiej mieszanki kawa.

Budowa największego obiektu w Inowrocławiu rozpoczęła się przed rokiem. Jest to pierwsza tego typu inwestycja w tym mieście. Cały obiekt zajmuje powierzchnię 30 000 m² i usytuowany jest przy ul. Wojska Polskiego, w pobliżu osiedla Rąbin. Zlokalizowane w nim zostało około 100 sklepów oraz punktów usługowych, rekreacyjnych i restauracji oraz kawiarni. Stanowią one szeroką propozycję dla klientów, którzy mogą tu nie tylko zrobić udane zakupy, ale także spędzić miło czas w jednym z punktów restauracyjnych.

Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce wykorzystywane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak.