Pierogi wpisały się w polską kuchnię i figurują w niej po dziś dzień. Do dyspozycji konsumentów są te gotowane, smażone czy też pieczone. W trakcie świat przeważają pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami. Coraz częściej natomiast konsumenci rezygnują z własnoręcznego przygotowania tego tradycyjnego dania na rzecz zakupu ich w dedykowanych temu miejscach – Nasza pierogarnia powstała z myślą o osobach szukających niepowtarzalnych smaków. Konsumenci coraz częściej cenią sobie doskonałe jakościowo a także sprawdzone pierogi a także swój czas, który zamiast poświęcić na ich przygotowanie mogą wykorzystać na chwile z najbliższymi – mówi Maciej Kapała właściciel krakowskiej pierogarni Sekret Smaku. – Tworzone przez Nas pierogi z kapustą i grzybami są wyjątkowe ponieważ przy produkcji korzystamy z wyrobów lokalnych producentów – mam tutaj na myśli farsz, którego zasadniczym składnikiem jest kapusta charsznicka. Zaś głównym produktem ciasta jest mąka. Ta, którą wykorzystujemy do produkcji naszych wyrobów pochodzi z Polskich Zakładów Zbożowych z Krakowa – dodaje Maciej Kapała. Kluczem dobrych pierogów jest odpowiednio przygotowane ciasto. Powinno być delikatne i pulchne. Ważne by dodać mąkę typu 450, natomiast warto zrezygnować z jajka. Nie można za to zapomnieć o letniej wodzie z solą i z kilkoma kroplami oleju.