Pierogi lepione z wody, pierogi pieczone i podsmażane, klasyczne i oryginalne połączenia smaków w farszach, sałatki, placuchy, zupy, kopytka – wszystko w wersji wytrawnej oraz na słodko – takich pyszności można spróbować w nowo otwartej w Gdańsku restauracji Pierogarnia Stary Młyn.
Pierogarnia Stary Młyn w Gdańsku, mieszcząca przy ulicy Świętego Ducha 64, jest kolejną pierogarnią należącą do sieci o toruńskich korzeniach. Restauracja, otwarta w czerwcu, jest klimatycznym miejscem, z tradycyjnymi akcentami, gdzie Goście mogą popróbować klasycznych dań kuchni polskiej i wschodnioeuropejskiej. Pierogi cebrowe, gajowego, spiżarnianie, smoluchy czy anielskie – to tylko wstęp do przyprawiającej o zawrót głowy pierogowej opowieści. Goście mogą również rozsmakować się w wyjątkowych deserach, popitkach, napojach na ciepło i zimno.
– Nasza propozycja, mimo że wywodzi się z tradycyjnej kuchni polskiej, to potrafi zaskoczyć najbardziej wybrednych smakoszy. Wszystkich Gości zapraszamy nie tylko do spróbowania kuszących potraw, wykonanych z lokalnych i naturalnych składników, ale przede wszystkim do odwiedzin w miejscu, gdzie poczują domowy, pełen ciepła i troski klimat, gdzie dania przygotowywane są dla nich z miłością i dbałością, od serca – tak jak u babci – mówi Justyna Wenecka, specjalista ds. marketingu i komunikacji marki Pierogarnia Stary Młyn.
W Pierogarni Stary Młyn można spróbować dań opartych na regionalnych inspiracjach i składnikach. Nowe propozycje, nad którymi Pierogarnia nieustannie pracuje docierając do lokalnych dostawców, będą się pojawiały dwa razy w roku.