Papierowe wydanie „Poradnika Restauratora”, cieszącego się największym zasięgiem czytelniczym, wiarygodnością i opiniotwórczością wśród pism gastronomicznych – według Stowarzyszeń Kulinarnych (marzec 2025) – właśnie trafia w pełnym, deklarowanym nakładzie 10 100 egzemplarzy do przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.
W październikowym numerze podsumowujemy jubileuszową Galę Hermesów Kulinarnych 2025 oraz oddajemy głos bohaterom codzienności – Szefom Kuchni. Nieprzypadkowo właśnie 20 października obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni, święto tych, którzy na co dzień łączą pasję z odpowiedzialnością.
Prezentujemy także rozmowę z Alanem Ławrynowiczem, szefem kuchni Piwna 47 Food & Wine Bar Gdańsk, laureatem Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora 2025 w kategorii Nowe Pokolenie Polskiej Gastronomii.
Podpowiadamy jak radzić sobie z rosnącymi kosztami, brakami kadrowymi i presją food-costu — nie tracąc przy tym pasji do gotowania.
Polecamy jak zawsze lekturę naszych stałych działów – Nowości oraz W kadrze.