XII Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich Dorszowe Żniwa już za nami. Puchar ponownie trafił do rąk obrońców mistrzowskiego tytułu sprzed roku, a mianowicie Pawła Stawickiego i Dominika Karpika z Restauracji Mercato w Hotelu Hilton. Drugie miejsce zajęli: Adrian Górny i Mateusz Sokołowski z Restauracji Aruana w Hotelu NARVIL Conference & Spa, a trzecie Artur Szymański i Marcin Stadler z Restauracji Rzeka Smaków Ibis Reda. W Zamku w Gniewie rywalizowało osiem zespołów kucharskich, a efekty ich prac oceniało oczywiście profesjonale jury. Ekipy kucharzy przez 2,5 godziny przygotowywały: 12 porcji zakąski z wykorzystaniem polędwicy wołowej, brzoskwini oraz sera Polmlek Mlekdamer, 12 porcji dania głównego z wykorzystaniem dorsza, masła Polmlek oraz szparagów białych lub zielonych i 12 porcji deseru z wykorzystaniem twarogu Polmlek, czekolady (dowolnego rodzaju), miodu, dzikiej róży lub rokitnika.