W tegorocznej ofercie oficyny BOSZ znalazła się wyjątkowa pozycja, luksusowy album kulinarny zawierający przepisy najlepszych artystów kuchni polskiej, w tym Szefa Pawła Oszczyka z restauracji La Rotisserie w Warszawie. Książka powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP, która także przedstawiła w niej swoje propozycje kulinarne.
Album pozwala odkryć tradycyjne polskie produkty w nowych daniach i smakach, podzielonych na cztery pory roku. Bardzo oryginalne potrawy zostały wspaniale zaaranżowane, dzięki czemu towarzyszące przepisom zdjęcia są w istocie artystycznymi kulinarnymi obrazami. Dodatkową atrakcją są fotografie wykonane w Belwederze, siedzibie Prezydenta RP. Do wersji polskiej tej niepowtarzalnej i niezwykłej książki kucharskiej, wstęp przygotował prof. Jerzy Bralczyk.
Paweł Oszczyk, Szef Kuchni restauracji La Rotisserie, przygotował do albumu siedem wyjątkowych dań, wśród nich między innymi pieczoną w kapuście polędwicę z jelenia, gratin z selera i gruszki, sos smardzowy z dymką oraz leguminę z kaszy gryczanej z Półtorakiem, gorzka czekolada i konfitura z malin. „Album jest bardzo prestiżowym przedsięwzięciem, cieszę się, że mogłem uczestniczyć w jego tworzeniu. Zawsze chętnie promuję polską kuchnię i rodzime produkty, których używam w kuchni La Rotisserie. Zależy mi na odbudowaniu kultury polskiego stołu.”, powiedział Oszczyk. Zwieńczeniem prac nad albumem była ekskluzywna kolacja w restauracji Belvedere, w której uczestniczyła także Para Prezydencka. Na tę okazję Paweł Oszczyk przygotował dla zgromadzonych gości przystawkę: wędzonego pstrąga z marynowaną dynią, jabłkiem i żubrówką, chipsy borowikowe.
Publikacja została już doceniona na arenie międzynarodowej i uznana przez jury prestiżowego Gourmand World Cookbook Awards za najlepsze wydawnictwo kulinarne dla profesjonalistów wydane w Polsce w roku 2012. Została tym samym zakwalifikowana do światowego konkursu książek kucharskich tej samej kategorii, którego rozstrzygniecie będzie miało miejsce 23 lutego 2013 w Luwrze, podczas Tragów Książki Kulinarnej we Francji.