Paweł Oszczyk kreuje nowy, atrakcyjny koncept

Wydarzenia

Paweł Oszczyk kreuje nowy, atrakcyjny koncept

26 marca 2015

Świeże, naturalne składniki, bogactwo smaków i aromatów oraz oryginalność kompozycji to elementy wyróżniające kunszt kulinarny Pawła Oszczyka, Szefa Kuchni Restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Wraz z nadejściem pierwszych dni wiosny, w La Rotisserie zagościł nowy koncept „Prosto z targu” – pięć autorskich dań, które zmieniają się każdego tygodnia. Miłośnicy wyszukanych smaków będą mieć okazję, by z zaprezentowanego menu skomponować własny dwu- lub trzydaniowy posiłek.

Formuła „Prosto z targu” to połączenie najlepszych produktów i świeżych składników wysokiej jakości skomponowanych w wiosennym menu Pawła Oszczyka wraz z zespołem La Rotisserie. Propozycje dań będą się zmieniać co tydzień, zaczynając od środy 25 marca br. W pierwszym tygodniu nowego konceptu, goście Restauracji mogą rozsmakować się w klasycznej sałatce Liońskiej ze szparagami i chrupiącym jajkiem czy kremowej zupie z białych szparagów z czekoladą z palmiersami orzechowymi i sezonowaną szynką. Jako danie główne, goście mogą wybrać pieczoną pierś z pulardy kukurydzianej w towarzystwie chłodnika z botwinki, jak również pieczony filet z pstrąga zimnowodnego, serwowany z potrawką z kalmarów z czosnkiem niedźwiedzim i brązowym ryżem. Propozycję na deser stanowi lekka i delikatna panna cotta z rabarbarem, galaretką z Sauterna i bazylią.

W każdym tygodniu zaprezentowanych zostanie pięć nowych dań, począwszy od przystawki, przez zupę, danie główne mięsne oraz rybne, a kończąc na deserze. Goście Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty będą mogli skomponować swój autorski posiłek, składający się z dwóch albo trzech potraw zaproponowanych przez Szefa Kuchni. Koncept „Prosto z targu” zakłada zupełną dowolność wyboru dań, pozostawiając gościom możliwość dostosowania posiłku do ich preferencji czy aktualnego apetytu. Kompozycje mogą się składać zarówno z klasycznych połączeń (np. przystawka, zupa, danie główne czy zupa, danie główne, deser) lub bazować na oryginalnych zestawieniach (np. zupa i deser czy dwa dania główne).

Kreując nową formułę „Prostu z targu”, skupiliśmy się w szczególności na naszych Gościach – chcemy dać im możliwość eksperymentowania i łączenia smaków. Sekretem tego konceptu jest przedstawienie ogólnie znanych i cenionych produktów, także sezonowych, w nowej, świeżej odsłonie – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.